"Абсурдно е" - така директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин формулира ситуацията, в която се намират театрите в момента. 

"В Народния театър има 800 места и при изпълнението на всички норми за хигиена и санитарност могат да влязат 188 души. Има представления, които отново се продават месеци напред и естествено, че тези 188 души никого не задоволяват - нито театъра, нито нашите зрители", категоричен е Мариус Донкин.

"Вниманието и грижата ни към зрителите е голямо - и като въздух и като дезинфектанти, и като маски, и като разположение в салона. Маските крият лицата и за актьорите остава скрито как се възприема изпълнението им на сцената", коментира още той.

Мариус Донкин подчерта, че при проявени симптоми се правят тестове. До този момент е имало трима от младите актьори с положителни тестове и в момента си доизкарват карантината.

Директорът на Народния театър призовава да бъдат освободени всичките 800 места и всеки, който реши, да има възможността да влиза с маска при всички останали мерки за безопасност.

Има ли отменени постановки в момента и каква е програмата на театъра за следващата година може да чуете тук:

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!