Почетният председател на конкурса „Бизнесдама на годината” потвърди, че излъгалата за милиарди Ружа е получавала титлата. Мариана Печеян разказа пред „Тази сутрин”, че тогава тя е била наистина добър финансист и е участвала в няколко международни финансови институции.

Българи бяха обвинени в измама за милиарди в САЩ. Те ръководели пирамидална схема за продажба на измамническата криптовалута OneCoin.

„Ружа прави впечатление на интелигентна жена, не може да се каже, че е главата на схемата, но със сигурност, за да излъжеш милиони хора и да им вземеш парите, това си е изкуство”, коментира Печеян.

Тя обясни, че е била на презентация на криптовалутата OneCoin, но още тогава решила, че няма да влага пари в нещо, което не разбира. Печеян сподели, че приятели са се съветвали с нея по темата и им отговорила, че това е нещо фалшиво според нея, като не е задълбавала.

Според нея хората продължават да се залъгват, защото искат лесни и бързи пари.

"Мисля, че става дума за хора среден клас, които имат спестявания", коментира почетният председател на конкурса „Бизнесдама на годината”.

Печеян каза и че е говорила лично с измамницата, но само по работа по време на конкурса.

Според нея е страшно, че има толкова хора, които се подлъгват още на финансови пирамиди и с усмивка каза, че ако има 4 милиарда, ще ги вложи в машини.

Тя призна, че синът й е карал кола с 270 км в час в населено място и заяви, че вече е порицан за деянието си, като са му спрени парите и са му взети ключовете от автомобила. 

Вижте още по темата във видеото.