Развитие по случая с шофьора, прекосил търновски булевард с близо 280 км в час. Прокуратурата образува досъдебно производство за управление на моторно превозно средство с особена дързост.

Видеото бе разпространено в социалните мрежи преди ден. От кадрите става ясно, че автомобилът рязко ускорява след възлово кръстовище, преминава на червен светофар в края на града и с висока скорост се включва в движението по главния път в посока София. Кадрите са заснети от друг човек, който е пътувал в колата.

Собственик на тунингована кола от същия клас, който неофициално е спряган за човека зад волана и беше извикан днес за показания в полицията, отрича да е шофьорът.

Припомняме, че от Столичната дирекция на вътрешните работи изнесоха данни, според които 7000 шофьори са останали без книжка заради нарушения през миналата година. Според данните на КАТ през 2018 г. са извършени над 200 000 проверки в столицата, констатирани са близо 75 000 нарушения. Електронните глоби за превишена скорост са над 67 000.