7 хил. шофьори са останали без книжка заради нарушения през 2018 г. Само в София те са близо 5  хил. Данните са на Столичната дирекция на вътрешните работи. Според данните на КАТ през миналата година са извършени над 200 хил. проверки в столицата, констатирани са близо 75 хил. нарушения.

Снимка: btvnovinite.bg


На „Фейсбук” страницата си, СДВР разпространи стряскащи кадри от катастрофи. Повишение има и при инцидентите с пешеходци. Спад пътните полицаи бележат при по-леките нарушения като шофиране без колан и хендс фрий.

Снимка: btvnovinite.bg

В София са съставени над 36 хил. акта и над 39 хил. фиша. Електронните глоби за превишена скорост са над 67 хил.

Снимка: btvnovinite.bg

В социалните мрежи беше качен клип, на който е заснето шофиране с 280 км/ч. Видеото е от Велико Търново, потвърдиха от МВР. Шофьорът на колата е установен.

При 1/3 от проверките на пътя през миналата година полицаите са констатирали нарушения. Близо 5000 души са останали без книжки. Филип днес е в КАТ, за да си удължи акта. Ударил се по невнимание. Той е категоричен, че контролът е засилен.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради зачестилите инциденти с пешеходци, от тази седмица Пътна полиция ще посещават училищата като превенция срещу неправилното пресичане. От следващата пък започват същата кампания в пенсионерските клубове.

Снимка: btvnovinite.bg

„Засилени проверки на местата, на които се пресича, както и такива, на които пешеходците пресичат неправилно. В центъра наистина има много нарушения от гражданите. На всяко едно място, където им е удобно”, коментира инсп. Николай Крушарски, Пътна полиция – СДВР.


Глобите за пешеходци, които не ползват зебрите са от 20 лв. до 50 лв..