Зам.-председателят на НС и лидер на „Воля“ Веселин Марешки смята, че записът, за който се твърди, че е с гласа на премиера Бойко Борисов, трябва да се провери дали е истински, защото за самия министър-председател ще е добре да стане ясна ситуацията, коментира той в "Тази сутрин".

Дай Боже да е фалшив, защото не е нормално да има такъв диалог. Въпросът е органите да се заемат, добави Марешки.

Според ГЕРБ записът с гласа на премиера, изтекъл преди дни, е фалшив и няма причина да бъде проверяван. 

За мен диалогът в записа не е нормален, надявам се да не е истина, както премиерът твърди, че е фалшив записът, коментира още лидерът на „Воля“.

Той поясни и че ако има вот на недоверие, от "Воля" ще решават дали ще го подкрепят, като добави, че не вярва да има такъв, както заявиха от БСП.

Съгласни сме с темата "Корупция" и бихме подкрепили за целия преход и всички, които са управлявали през годините и не одобряваме факта "крадецът да вика дръжте крадеца", както казва народът, коментира още Марешки.

Според него не трябва да се прави анкетна комисия в НС заради твърденията на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков. 

"Несериозно е да има анкетна комисия за това какво говори, който и да е човек, особено когато самият Васил Божков твърди, че е участвал в корупционни схеми и при БСП, и при ГЕРБ, така че мисля, че прокуратурата се е захванала и тя трябва да реши тези проблеми", смята Марешки.