Бизнесменът с 18 обвинения Васил Божков се е поддал на изнудване преди шест години, за да спаси бизнеса си. Това си признава самият той в днешното си видео обръщение във Фейсбук.

А малко по-късно министър-председателят Бойко Борисов го призова да се върне в България и да върне 700-те милиона лева, които дължи на държавата.

Не за първи път в съобщенията си от Дубай той казва, че това е годината, през която е давал 20% от печалбите на Националната лотария за политически чадър. Срещу това били писани закони, които да позволят плащането на по-ниски такси.

"Поддадох се на изнудване на управляващата хунта. Всички видяхте какво се случи. Накрая бях обявен за престъпник. Престъпник, защото най-накрая казах "не"“, обяви Васил Божков.

Вината си той вижда в това, че не е отказал участието си в тази схема по-рано "С това си действие подпомогнах разрастването на тумора, който унищожава държавата ни", посочва Божков.

От прокуратурата казаха, че не коментират новия запис и думите на Божков, че се е поддал на изнудване.

Министър-председателят Бойко Борисов беше лаконичен: “Да се върне да си плати парите - 700 милиона дават, че ги няма в държавната хазна. Да ги върне, никой не го е закачал! Сигналът дойде - повтарям - дойде от неговите съдружници - за заплахите, за убийствата към тях. Ние как да не ги разработиме?“.

Днес Божков не дава подробности за политическия си проект "Българско лято", както беше анонсирал, а хаштагът #БъдетеЗдрави е сменен с #БъдетеСмели.