Националният съвет на БСП реши да внесе в парламента в края на юли поредния вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“. Той ще бъде на тема корупция.

Това каза лидерът на партията Корнелия Нинова при отбелязването на 164 години от рождението на основателя на организираното социалистическо движение в България Димитър Благоев.

„Мотивите са очевидни всеки ден. Правителството дава основание за такъв вот“, каза още тя.

Нинова уточни, че нейната идея е била преди внасянето на вота на недоверие да се проведе национална подписка за оставка на правителството.

„Ако гледаме математически и от практиката досега, всички други парламентарни сили се сплотяват около управлението в такива вотове на недоверие, просто защото си гледат партийния интерес и искат да изкарат мандата докрай“, коментира Нинова.

Тя не очаква и този път Патриотите и ДПС да ги подкрепят и да съберат необходимите над 121 гласа.

„Това е още една възможност да си изложим мотивите защо искаме оставката на правителството за корупция“, допълни лидерът на БСП.

Това ще бъде пети вот на недоверие, който инициира левицата срещу кабинета „Борисов 3” и втори на тема, свързана с корупцията. Останалите опити за сваляне на правителството опозицията мотивира с провалите му с сферите на опазването на околната среда, здравеопазването и сигурността.