БСП иска оставка на цялото правителство на Борисов чрез народен вот на недоверие, който да бъде събран с подписи в цялата страна. Планът им е след това да влезе в пленарна зала.
 
От ГЕРБ обявиха, че не се притесняват и зададоха въпрос към лидера на социалистите Корнелия Нинова провеждала ли е среща с бизнесмените Васил Божков и Валентин Златев, кога и по какви въпроси. От ГЕРБ отправиха директно обвинение, че това е част от стратегия на Нинова да спечели вътрешнопартийната битка и да напълни „партийната каса“.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи, че за 10 години управление, Бойко Борисов показва, че е готов да жертва всеки министър, депутат или чиновник, но след това нищо не се променя. Тя коментира и писмото изпратено от обвиняемия Васил Божков.

„България се управлява от паралелна държава. Паралелната е поробила истинската. Официалните институции не функционират, а решенията се взимат на тъмно от хора в сенките. Обществото е задушено от този модел на управление. Всеки ден има примери за това. Кражби и измами на най-високите етажи на властта за сметка на народа“, коментира Нинова.

Тя коментира и изказването на министъра на земеделието Десислава Танева за парите от Европа. БСП поиска анкетна комисия, която да проверява фактите.

От ГЕРБ не се притесняват от нов вот на недоверие и обявиха, че анкетната комисия в парламента трябва да изследва как едрият бизнес на прехода е повлиял върху политическата и стопанската ситуация в страната.

Междувременно в телефонно интервю за международната бизнес агенция „Блумбърг“ обвиненият хазартен бос подчерта намеренията си за влизане в политиката.

„Планирам да вляза в политиката. Имаме нужда от нов политически проект, властта трябва да бъде отнета от Борисов“, заяви той.

Вчера Божков отвори петдневна анкета с въпрос дали българите биха го подкрепили за нов политически проект. Според „Блумбърг“ разследваният бизнесмен няма големи шансове за успех и първо трябва да докаже своята невинност.

Към момента от БСП не са отговорили на въпросите на ГЕРБ за среща на председателя им с бизнесмените и причините за нея.