„Не употребявам алкохол, не пуша цигари, не употребявам наркотици, не съм хомосексуалист и не участвам в корупционни схеми”. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки в отговор на въпрос карал ли е някога след употреба на алкохол.

„Считам, че ако един политик е напрегнат, трябва да влиза във форма със спорт, а не да се отдава на алкохол, на наркотици и на други такива неща, които го правят зависими. Алкохол не докосвам, цигари съм пушил като студент по дискотеките, а сега вече не докосвам и цигари. Наркотици даже не съм виждал на живо”, уточни Марешки.

На въпроса защо „Воля” е подкрепила кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ, след като единствени имаха свой кандидат – Симеон Найденов, лидерът на партията отговори: „Ние не гласуваме с никого, а така, както считаме, че е добре за България. Има много добри юристи в България, но все пак г-н Цацаров е бил един мандат главен прокурор – това му дава много силна изява в медиите, много по-разпознаваем”.

Той уточни, че Симеон Найденов също е добър юрист, но проблемът бил, че е неразпознаваем.

Марешки обяви още, че е разочарован от президента Румен Радев, който навремето подкрепяше.

На практика президентската институция и мандатът на президента са провал заради зависимостта на Радев от БСП. Той като човек е много хубав и ако беше излязъл като независим кандидат, евала, като кандидат на БСП той няма шанс да направи нищо”, обясни лидерът на „Воля”.

Вижте повече във видеото!