Силно се надявам, че този път отговорните институции да си свършат качествено работата и наистина виновникът да бъде върнат в България, за да си понесе заслуженото. Това каза Виолета Александрова - майката на убития от Илиян Тодоров пред дискотека „Соло“ Васил Александров.

„Мисля, че отдавна нашите институции бяха спрели с издирването му и разчитаха на червената бюлетина на „Интерпол“. Именно на тази случайност да го хванат някъде с някакво нарушение, както в случая с фалшиви документи“, добави тя.

Вчера стана ясно, че Илиян Тодоров е задържан на летището в столицата на Узбекистан – Ташкент, заради фалшив паспорт. Двойното убийство пред дискотека „Соло“, което се намира на метри от Съдебната палата, бе извършено на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и Кирил Въжаров. Техен приятел също бе нападнат, но оцеля.

„Вината за пускането на Илиян Тодоров беше изцяло на съдия Румяна Ченалова“, смята майката на убития Васил.

По думите ѝ българските служби не са работили добре през тези години.

„Вярвайте ми за 10 г. той се е виждал и с майка си, и с баща си. Чувал се е с тях. Никой не може да ме убеди, че една майка за 10 г. няма да потърси детето си да го види и чуе“, каза Виолета Александрова.

От прокуратурата съобщиха, че предстои да бъдат изпратени документи за екстрадиция съгласно сключен договор между България и Узбекистан.