Три месеца се навършват от убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Близките на мъжа продължават с протестите. Те настояват мярката на двамата близнаци, задържани във връзка с убийството на Димитър, да бъде променена, а соченият за извършител Рангел Бизюрев да бъде открит. 

Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв.

Двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови са в ареста с обвинение за помагачество на Рангел Бизюрев, който бяга в Германия след убийството на Димитър Малинов. 

„В момента се водят само помагачи, а те са го закопали. Никой не е проверил. Каза ни се, че след побоя 30 минути Митко е бил жив. Те в 23:20 ч. тръгват да го извозват към полето да го заравят. Това е 15-16 минути, след като е бил пребит. Той може да е бил заровен жив. Адвокат Николова гледаше съдебно-медицинската експертиза. Аз нямах силите да гледам сина ми след 7 дни заровен. При тези жеги предполагам колко е било деформирано тялото, но ни казаха, че той не е имал външни наранявания“, каза Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър. 

Снимка: bTV

След убийството проверката на МВР установи съществени пропуски и нарушения в действията от страна на полицейските органи.

Дисциплинарно уволнени бяха бившият директор на ОДМВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинови и началникът на районното управление в Стамболийски - главен инспектор Ангел Керпиев. Временно отстранен от длъжност е и инспектор Дамян Капов.

По думите на майката на Димитър заради техните действия Рангел Бизюрев е успял да избяга от страната.

Снимка: bTV

„Подали сме сигнал, че се издирва човек. Дали сме информация още в деня на подаване, че Ангел Бизюрев е търсил в сряда и четвъртък сина ми да го бие. Защо никой не извика Рангел, той беше тук. 6 часа е имало до заминаването му. Това е много важна информация при положение, че човек го няма повече от 36 часа. Ако няма прикриване, Рангел къде е? Как се издържа човек в чужбина без пари. Какво се случва, търси ли се Рангел. Търси ли го някой три месеца“, допълва майката Атанаска Бакалова.

Снимка: bTV

Майката на Митко настоява и за нов следствен експеримент. По думите ѝ има свидетел, който бяга към мястото, където е бил синът ѝ.

Близките на убития мъж настояват също да бъде  повдигнато обвинение на шефа на районното в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.