Видеоклип в социалните мрежи, на който се вижда как петима души изхвърлят отпадъци, скандализира интернет потребителите.

Снимка: btvnovinite.bg

Нарушителите не се притесняват от това, че изхвърлят на едно от най-оживените места в София, но и полицейски патрул също минава покрай тях и не реагира.

Часът е 16, а Георги Шутов снима видеото от работното си място около 16 ч. Мъжете изхвърлят стотици килограми строителни отпадъци само на метри от кръстовището на бул. "България" и "Околовръстното". 

Снимка: btvnovinite.bg

„Чух чупене на плочки и се зачудих откъде идва. Помислих, че е от строежа отзад. Погледнах натам - абсолютно нищо. Погледнах и насам и видях хората, които хвърлят гранитогрес и чупят. И се зачудих какво е“, разказва Георги.

По думите му нарушителите въобще не са се притеснявали: „Явно са си свършили работния ден. Дойдоха. Разтовариха боклуците, които е трябвало да извозят и да платят някъде, където да ги изхвърлят. Разтовариха ги. Потупаха ръчичките и се качиха. За пет минути цялата операция. Просто ме учуди каква невероятна наглост имат“.

Снимка: btvnovinite.bg

Освен че нарушителите не се притесняват - не ги и притесняват. На клипа ясно се вижда полицейски патрул, който преминава и дори не намалява.

„Тук не се минава със висока скорост - 100% са ги видели, но явно са имали по-важна работа. Просто им е бил по-удобно да не ги видят, за да не се занимават с хората. Те предпочитат да застанат от другата страна с палката и само да спират“, казва Георги.

Снимка: btvnovinite.bg

Така само за дни строителните отпадъци станаха част от градския пейзаж в един от най-скъпите квартали на столицата.

Георги подава сигнал до Столичния инспекторат и благодарение на видеото му „Общинска полиция“ е установила по регистрационния талон собственика на автомобила, от който са изхвърлени отпадъците. Това съобщи инж. Николай Кючуков, началник на отдел "Контрол на замърсяването от строителството" в Столичен инспекторат.

Предстои на притежателят на колата да бъде съставен акт, санкцията е между 100 и 1000 лева, а също така ще му бъде връчено и предписание за почистване на терена.