Ново фотографско издание - "Литературна София", представя местата в столицата, свързани с пишещи и четящи хора. Фотограф и автор на проекта е Иван Шишиев.

"Това е 10-месечен труд на тема какво е литературата. София е пълна с литературни паметници и с книжни места, за които много малко хора знаят", споделя той в студиото на "Тази сутрин". 

Докато обикаля София, преоткрива много интересни факти, свързани с литературното богатство и наследство на столицата - Университетската библиотека, площад "Славейков". Научава, че през XVI век там е имало кафене, което дава името на мястото, както и на целия квартал. Впоследствие обаче е разрушено.  

Площадът има важно значение и за целия фотографски проект. Иван Шишев започва да закичва скулптурата на баща и син Славейкови с мартеници, а впоследствие и всички останали паметници от Лъвов мост до Алеко Константинов на бул. "Витоша". 

Наблюденията на автора са, че все пак хората четат и не са обсебени напълно от телефоните си.

Селекцията от фотографии е направена между 12 000 фотографии, заснети от Шишев. То се появява около година след фурора на албума „Етюд-и-те на София“.