Участъкът на пътя край Боснек, където загинаха 45 македонски граждани, е много тежък. Това заяви в „Тази сутрин“ кметът на Перник Станислав Владимиров. Минути след инцидента той коментира, че на въпросната отсечка не за първи път има инциденти. 

По думите му тепърва експертизите ще доказват дали пътят е опасен.

„Този участък е тежък, неприятен за шофиране, защото там следват изкачвания – след това спускания. Сравнително остри завои и ако човек е невнимателен, може да се стигне до голяма беля“, коментира той. 

Кметът на Перник призова да не се самобичуваме за инцидента, защото според него и на най-лошия път може да се избегне катастрофа, ако шофьорът е внимателен. 

„Много шофьори надценяват възможностите си, надценяват възможностите на техните МПС-та. Сутринта, когато отидохме на местопроизшествието и ръмеше, условията бяха сложни и шофьорът е трябвало да обръща по-голямо внимание на цялата ситуация“, допълни той. 

Снимка: btvnovinite.bg

Според него войната по пътищата у нас продължава от години и трябва водачите да си вземат поука от въпросния инцидент. 

„Аз съм сигурен, че този шофьор не минава по този път за първи път, тези екскурзии са регулярни. Би трябвало този шофьор да има сериозен опит зад волана, за да знае, че на това трасе има спускания, изкачвания и остри завои“, уточни Владимиров. 

Той коментира, че минаващите често от там минават с по-ниска от допустимата скорост. Владимиров каза още, че трябва да се обърне внимание на пътя Перник - София през Владая, който е изключително натоварен и отново има рискови моменти – за около 10 години трасето е взело около 12 жертви.