"Тази година направих 75 години през август и обикновено всяка година правя по един концерт на Архангел Михаил на 8 ноември", каза Михаил Белчев в предаването "Тази сутрин" дни преди предстоящия си юбилеен концерт.

"Концерт с много мой колеги, които се надявам да ме почитат, да изпеят някои песни по мои стихове. Да си припомним нещо мило и приятно, за любови и раздели, за съвсем обикновени човешки неща, които ни карат да живеем, да дишаме все още, да бъдем хора, да се обичаме", допълва той.

А вдъхновението да продължава да твори, дори и на 75, се крие в малките неща от живота. Музата му и до днес са първата любов, загубите, радостите и тъгите. "Това съм аз и такъв ще бъда до последния си дъх", заявява Михаил Белчев.

Но за какво не е успял да пее Михаил Белчев. Отговорът беше един - безсмъртието…

"Пял съм това, което съм живял. Докарал съм хората малко над земята да се почувстват, цели семейства са променяли статута си благодарение на тези песни - разделяли са се, събирали са се, възпитавали са децата си по този вкус", казва Белчев.

"Не зная нас къде ни веят ветрове, но надявам се към добро, аз съм го написал на Михаил  "След мен не зная аз какво ще бъде, но сигурно ще бъде по-добре и само за едно ще съжалявам, че няма да ме има някой ден", казва певецът.

Михаил Белчев споделя, че се надява под мотото на стиха и музиката да премине юбилейният му концерт. Желанието му е да се говори повече за любов и за истинското приятелство.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!