Под знака на своята 100-годишнина, тази вечер Съюзът на артистите раздава годишните награди "ИКАР".  На сцената на Народния театър се връчват 21 статуетки.

Наградата за дебют вече беше връчена на актрисата поля Йорданова за представлението "Мечтата на Наташа" в Габровския театър.

47 творци  се борят за отличието в различните категории.

За водеща мъжка роля наградата взе Валери Йорданов  за Рамадан Дервишов в „Караконджул“ по „Дервишово семе” от Николай Хайтов, реж. Стоян Радев, Народен театър „Иван Вазов”.

Ирини Жамбонас взе приза за водеща женска роля за Марта в „Кой се бои от Вирджиния Улф“ от Едуард Олби, реж. Стоян Радев, Малък градски театър „Зад канала”.

А тази година награда "ИКАР" 2021 за изключителен принос към музиката се присъжда на Михаил Белчев.

Ученикът в техникума по слаботокова техника Михаил Белчев написва първите си стихове когато разбира, че може да се влюбва.  От тогава повече от половин век отдава живота си на сцената и словото, получавайки най-големите отличия като "Златен Орфей" и орден "Стара планина", а от днес и признанието на Съюзът на артистите за Изключителен принос към музиката.

Снимка: btvnovinite.bg

Докато думите се вплитат с докосващи ноти, силната семейна любов дава сила на поета певец да посрещне със силни аплодисменти и своя "Икар".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!