България ще се освободи, ако паднат кметовете на ГЕРБ в София, Варна и Велико Търново. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ кандидатът на ПП-ДБ за кмет на старата ни столица Йордан Терзийски.

„Категорично имаме шанс за победа. Гражданите на Велико Търново гласуваха срещу настоящото управление на общината, така че нашата задача между първи и втори тур е да обединим вота на онези, които искат промяна“, каза Йордан Терзийски.

Той поясни, че задачата на ПП-ДБ до първия тур на изборите е била да се посочат проблемите. След като всички са се консолидирали около проблемните, сега е време да се говори за решенията, поясни още кандидатът на ПП-ДБ за кмет на Велико Търново.

„Важно е да се гласува, защото всеки един глас ще ни направи с един повече в борбата срещу завладените общини. Нашата цел са гласоподавателите - както говорихме с тях по време на кампанията, така говорим с тях и в момента. Обединението не е на база някаква партийна директива, а на база ценности“, каза още той.

От думите му стана ясно, че няма заявена официална подкрепа за ПП-ДБ от страна на отпадналите от надпреварата кандидати за кмет на Велико Търново. Йордан Терзийски обаче поясни, че ще се бори за гласовете на всички - дори за онези, които не са излезли да гласуват миналата неделя.

Всичко за местните избори следете в онлайн репортажа ни: