Почетният председател на ДПС Ахмед Доган е бил доста критичен към своите извън традиционната реч, която официално беше разпространена. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” журналистът Илхан Андай.

„Интересно е какво се е случило на вечеряте преди речта. Логично е ДПС да позволи достъп до обществото само до тази част, а да не излязат навън неща от кухнята. Било е доста интересно, не чак колкото през 2015 г., когато изключи Местан (лидерът на ДОСТ Лютви Местан) и скочи на Ердоган (турският президент Реджеп Ердоган)”, обяви Андай.

Според журналиста Доган е критикувал партийния елит заради незадоволителните резултати и на евроизборите, и на местните.

ДПС замръзнаха на избирателна квота 300 хил., а им беше поставил квота 430 хил., което щеше да им осигури влизане през парадния вход в управлението на държавата. ДОСТ е в замразено положение и при този комфорт те замръзнаха на 300 хил. гласа”, коментира Андай.

По думите му ДПС са притеснени от информация, че в анти-ДПС блокът вече се включват всички партии и умуват се как да се елминира партията.

Вижте повече във видеото!