Рап певецът Ицо Хазарта възпя коронавируса в новия си видеоклип, озаглавен "Само споко!".

„Сега й дойде времето на песента. Беше готова още през януари, но клипът се забави малко“, каза в „Тази сутрин“ певецът.

А защо „Само споко!“?

„Спокойствието е много важно за взимането на правилни решения, а последната година и половина, за съжаление, се лишихме от спокойствието. Не е лошо в този момент да се отправи такова послание към всеки да се опита да остане спокоен в такава ситуация“, каза Ицо Хазарта.

Изборите и промяната

Според рап певеца промяната не може да дойде изведнъж.

„Каквото и да се случи на едни избори, аз ще трябва да продължа да работя, за да живея добре. В този смисъл не смятам, че някаква генерална промяна е настъпила", смята Хазарта, допълвайки, че обществото ни има нужда от отговори.

"Най-простият въпрос, който от месеци наред е задаван, е защо така се провалихме с ваксините. Защо сме на последно място в Европа по брой ваксинирани според всички статистики? Обикновено отговорът идва няколко дни по-късно във „Фейсбук“ и той е: „Участъкът от Стара Загора до Чирпан стана перфектно“, каза още певецът.

Той вярва, че когато отговорите са честни, дори да не са много за гордост, са за предпочитане.

На въпрос какво смята за участието на „Има такъв народ“ във властта Ицо Хазарта обясни, че се познава със Слави Трифонов от 20 години и за него знае, че е човек, който си държи на думата.

„Предпазлив съм към това да давам оценки за неговите действия, защото дотук той и неговите хора си изпълняват обещанията. Дали ще бъдат добри политици - времето ще покаже. Аз вярвам, че е по-важна свършената работа, а не кой я е свършил“, смята Ицо Хазарта.

Коронавирусът

За изминалата вече повече от година под влиянието на коронавируса Ицо Хазарта разказа, че е имало повече свободно време и възможността да пътува повече. От това, което е видял, твърди, че навсякъде хората се оплакват от мерките.

„Аз никъде не видях мерки, които да са добри. Ние нямаме идеален избор. Няма държава, в която мерките да са идеални“, допълни той.

Работата в „България търси талант“

„Има страхотни таланти в „България търси талант“. В следващи един месец ще имаме възможност да видим най-добрите от най-добрите, защото предстоят живите предавания. В тях са събрани уникални таланти, за голяма част от които не подозирах, че е възможно да съществуват“, каза Ицо Хазарта.