„Темата с лекия автомобил е една неприятна битова тема, но не трябва да е център на вниманието, защото от нея не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър. Това може да се случи на всеки ползвател на автомобил на лизинг“.

Това каза бившият финансов министър Влади Горанов, който отново се яви на разпит в Главна дирекция „Националната полиция“.

Той трябва да даде показания по разследването за издирвания автомобил, с който в края на миналата година се опита да напусне страната в посока Сърбия.

„Аз съм само ползвател на автомобила по договор за лизинг. Казаното от вътрешния министър Бойко Рашков само доказва тезата на вносителя на автомобила, че става въпрос за автомобил, който е клониран. Няма как да регистрирате нещо, преди да е произведено. Вероятно става въпрос за документална измама, г-н Рашков би трябвало да го знае по-добре от мен“, коментира Горанов.

По думите му Рашков би трябвало да знае също, че има две експертизи върху автомобила, който е внесен през 2020 г., не е манипулиран по никакъв начин.

Вчера вътрешният министър определи за "странни" факти, които са установили  разследващите.

„Данните са, че колата е произведена август 2018 г., а регистрацията ѝ е на 1 януари 2018 г. Помислете малко, колата е регистрирана преди да е произведена“, коментира Бойко Рашков.

За bTV собственикът на фирмата, чиято собственост е автомобилът, Атанас Фурнаджиев обясни, че превозното средство, което се намира в Драгоман, е истинският автомобил и това е доказано от 2 експертизи.

Горанов допусна документална измама и политическа атака.

Според Рашков превозното средство е обявено за издирване от Интерпол по искане на Русия. Според Горанов искането е от Република Мордавия. И обясни как е протекла проверката на границата:

„Граничният полицай, който ме спря, буквално нареди: "Наредиха ми да се върнете обратно". Кой е наредил е въпрос към МВР“, заяви Владислав Горанов.

По случая тече паралелна проверка на граничните полицаи от „Калотина“. Ако бъдат установени нарушения, материалите ще бъдат предадени от МВР на прокуратурата.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!