Всички живеещи в блок "Кармен" в Казанлък са получили глоби за изхвърляне на боклуци през терасите. Собствениците на апартаментите трябва да платят по 50 лева.

Така общината се опитва да се справи с купищата отпадъци край жилищната сграда.

Снимка: btvnovinite.bg

Гледката на пространството около блока, затрупано с боклуци, се е превърнала в традиционна въпреки многобройните опити на общината да се справи с проблема.  Блокът е бил реновиран, но хвърлянето на отпадъци от балконите не спира.

Налични са контейнери за боклук до блока, но когато минават служителите от сметосъбирането, ги заварват празни, разказа заместник-кметът на Казанлък Даниела Коева. Това често е принуждавало общината да организира почиствания на района.

Снимка: btvnovinite.bg

Проблемът с отпадъците около блок „Кармен“ е дългогодишен, опитвани са различни форми за справяне с него и затова накрая се е преминало към глоба, каза Коева.

Глобата може би ще помогне да се въведе ред и дисциплина, изненадващо казва един от жителите на въпросния блок, който също е получил фиш за 50 лева. Споделя, че всички знаят кои са хората, които хвърлят боклуци.

Снимка: btvnovinite.bg

Глобата има възпитателен, а не наказателен характер, затова не е в максималния размер, предвиден от закона, разкриват от екоинспекцията на Казанлък.