Пет награди получи bTV в годишния конкурс за чиста журналистика Web Report, организиран от Dir.bg. В категорията „Истински истории“ първото място спечели „Песента на спасението“ на Гергана Венкова. Награди взеха също така Росен Цветков в категория „Технологии и иновации“, както и Бесте Сабри и Иван Георгиев в категория „Гореща точка“. Голямото спортно отличие отиде при Станимира Атанасова за материала „Писмо до ТЕБ“.

„Ако трябва да бъда честна, след всичко видяно в Турция моята лична равносметка е, че това е най-тежкото бедствие, на което съм ставала свидетел като човек и като журналист. Опитвам се да не се връщам там, да забравя картините, които видях. Но историята на 8-годишната Танем и нейния баща Джем, която разказахме заедно с оператора Явор Владимиров, определено искам да запазя, да остане в мен“, сподели Гергана Венкова.

Тя допълни, че няма своя „песен на спасението“, но вярва, че музиката има лечебна сила, когато е споделена. Според нея тя може да помогне на хората на оцелеят, дори светът да се е срутил върху тях.  

„Настръхнах докато Гери говореше за обединението. Иска ми се да сме малко по-обединени, отколкото разделени. Виждам това разделение във всяка една сфера на живота. Така както в нейната история, така и моята – тази, която разказах в „Писмо до ТЕБ“, се говори за обединение, за екип“, споели от своя страна Станимира Атанасова.

Тя иска да се знае, че зад това, което bTV разказва чрез думите и кадрите, седи един голям екип.

Разказа също така, че емоцията на историята за спасяването на нечий живот продължава да я държи. Станимира Атанасова призна, че са станали приятели с доц. Станимир Цонев и Персиян Еленков.