Партньорите и приятели на bTV от сдружение „BG Бъди Активен“ от Пловдив организирах поредица от екоинициативи, показващи добрия пример. 

Цяла седмица сдружението „BG Бъди Активен“ организира различни мероприятия, свързани със спорта и околната среда, част от Седмицата на физическата активност и спорт. Днес, организатори, доброволци и граждани заедно отбелязаха Световния ден на околната среда с разнообразни активности на поляната на Младежкия хълм.

На събитието присъства и талисманът на „Добрият пример“ Зеленко, който се включи активно в спортните мероприятия. През целия ден посетителите мога да се насладят на еко куклен театър, „чисти“ игри и еко работолници.

Организаторите посочват, че чрез игри децата научават повече за разделното събиране на опаковки и защо е добре да се рециклира. Всичко това е под формата на игра, за да могат много по-лесно по увлекателен начин децата да запомнят информацията. 

„Осъзнавайки, че ако още от деца хората са учени на отговорно и планирано отношение към различните видове отпадъци, ще израснат разумни личности, ограничаващи вредите от боклука за околната среда, сдружението ни събра тези игри в наръчник, който беше изпратен до над 2000 училища в цялата страна. Освен него имаме разработени още няколко наръчника #Безотпадъци, които чрез изкуство, музика, спорт и творчество участ най-малките по важни въпроси свързани с опазването на средата“, каза Ласка Ненова, председател на сдружението „BG Бъди Активен“. 

През целия ден пловдивчани ще могат да станат част от екопикник на поляната. 

Утре предстоят още спортни активности, свързани с бойните изкуства на поляната на Младежкия хълм.