Утре ще е Денят на Плюшеното мече в ефира на bTV. По този начин помагаме на младежи в неравностойно положение да сбъднат своите професионални мечти.

„Набират се средства, които след това помагат на момичета и момчета, които по някакъв начин са били лишени от шанса да развият талантите си, да го направят с помощта на учители и ментори. Това е една специална програма „Скритите таланти на България”, обясни водещата на bTV Лиляна Боянова.

Тя даде пример с историята, разказана от нея в рубриката „Вярваме в доброто”, за Галин, който е израснал в домове, но има страхотен талант да рисува. „Благодарение на програмата е нает учител, негов ментор, който му помага, и това лято Галин откри първата си самостоятелна изложба, а всички картини бяха продадени”, разказа Лили Боянова.

“Утре в „Тази събота” по bTV ще разкажем и историята на тризнаци от Видин, които вече 5 години тренират кану-каяк и са сбъдват мечтата си, защото мечтаят за кариера в спорта”, заяви водещата на bTV Мариана Векилска.

В съботното издание на „Тази събота и неделя“ Михаела Стойкова и актрисата от „Столичани в повече“ Албена Павлова ще разкажат повече за младежите, на които програмата помага. Темата ще продължи в лайфстайл предаванията „COOL..T“ и „Мармалад“.

Съботната вечер ще покаже на зрителите на bTV и другата страна на проблема. С типичната си прямота, Мартин Карбовски ще разкаже във „Втори план“ историята на няколко младежи, излезли от домове за деца, към които съдбата не е била така благосклонна.

Ако искате да се присъедините към екипа на bTV и да дадете шанс за професионална реализация и едно по-светло бъдеще на талантливите български деца в неравностойно положение, изпратете дарителски sms с текст DMS TALANTI на 17 777.