Човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. За да се сбъднат, освен талант, понякога са нужни добри хора, които също да повярват в тях.

Запознаваме се със 17-годишния Галин в един необикновен за него ден. Часове преди откриването на първата му самостоятелна изложба.

Галин е прекарал живота си в социални институции. Рисува откакто се помни: „Бяха дошли доброволци, с които рисувахме коледни картички… Видях, че ми върви и започнах да рисувам все по-често и по-често”.

Снимка: bTV

Намираме се в ателието на неговия учител – художника Юлиян Месса. Юлиян учи Галин на А и Б в рисуването: „Първо анатомия – започнахме мускули, кости и както си трябва пропорции на човешкото тяло и вече всеки един ученик показва накъде да се върви”.

Галин е част от програмата „Скритите таланти на България” на организацията "Операция Плюшено мече". Тя помага на даровитите деца от социални институции да развият таланта си, като инвестира в обучението им.

Снимка: bTV

„Програмата ни е нова, тя е само на една година, а вече виждаме как като покажеш на детето, че вярваш в него, то наистина се преобразява, просто идват му сили, става друг човек, започва да вярва в себе си”, казва Михаела Стойкова от фондацията.

В големия ден на изложбата думите не стигат да опишат радостта. Тук е и един човек, който е неотлъчно до Галин през последната една година. Тя е негов настойник, но и приятел – директорът на преходно училище „Неофит Рилски” Христина Иванчева.

А когато една мечта се сбъдне, идва следващата. Галин мечтае да учи анимация, за да работи един ден в голямото кино.