Осем дървета ще бъдат засадени пред сградата на bTV като част от кампанията „Да изчистим България заедно“. Това е най-мащабната доброволческа инициатива у нас.

„Очаква ни голямото чистене. 35 000 ръкавици и 40 000 рециклируеми чували ще получат доброволците в утрешния ден. Тази сутрин обаче работниците правят дупки и обработват почвата на местата, където ще засадим дърветата. Старите хора казват, че „всеки човек има мисия и тя е да отгледа дете, да създаде дом и да посади дърво“, каза водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев.

„Първо искам да поздравя bTV за тази невероятна кампания – „Да изчистим България заедно“, която доби такава широка популярност. Добрият пример, който давате тази година, е много важен. Но добрият пример е свързан и с това не само да изчистим, но и да пазим София зелена и чиста“, каза и Десислава Билева, заместник кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване" в Столична община.

Тя припомни, че по инициатива на столичния кмет Йорданка Фандъкова тази година стартира кампанията „Гора в квартала“. Първите дървета, които ще се засадят по тази инициатива, са пред bTV.

Десислава Билева коментира и залетите с машинно масло дървета в „Дружба“. Призова също така столичани да се грижим и да опазваме тези дървета.