Десетки хиляди чували и ръкавици отпътуваха от София към доброволците от цялата страна, които ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 16 септември. Талисманът на инициативата Зеленко лично проследи процеса по изпращане на материалите, които ще спомогнат да направим България по-чиста.

Министерството на околната среда и водите, които са ключов и дългогодишен партньор на инициатива, за поредна година подкрепят „Да изчистим България заедно“, като осигуряват 35 хиляди чифта ръкавици и 40 хиляди чувала.

Подкрепата при подготовката на националната кампания се осигурява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда с предоставяне на чували и ръкавици, които ще се раздават чрез изнесените структури на МОСВ – Регионалните инспекции по околна среда и водите. Достъпът до регионалните депа ще е свободен за всички транспортни средства, които се включват в инициативата на 16 септември.

Частни компании също подкрепят инициативата чрез безвъзмездната си дейност, съдействайки необходимите материали да бъдат доставени и разпределени в различни общини. Тази година в България регистрираните към момента терени за почистване в цялата страна са над 600, а подробности за локациите може да видите на сайта dobriatprimer.btv.bg

По повод единадесетото издание на най-мащабната доброволческа инициатива у нас - „Да изчистим България заедно“, bTV Media Group организира игра за малките български таланти. Всяко дете на възраст до 13 години, което проявява интерес към рисуването и обича природата може да участва като чрез своя родител/настойник качи рисунка на тема „Зеленко и приятели в подкрепа на природата“ във Facebook страницата „Добрият пример“. Петима от художниците ще спечелят награди със символа на кампанията.