Последни приготовления преди голямото чистене на 16 септември. Знаете тогава е инициативата на bTV – „Да изчистим България заедно“.

Десетки хиляди чували и ръкавици отпътуваха от София към доброволците от цялата страна, които ще се включат в кампанията. Талисманът на инициативата Зеленко лично проследи процеса по изпращане на материалите, които ще спомогнат да направим България по-чиста.

Снимка: Редакторски екип

Министерството на околната среда и водите, които са ключов и дългогодишен партньор на инициатива, за поредна година подкрепят „Да изчистим България заедно“, като осигуряват 35 хиляди чифта ръкавици и 40 000 чувала.

Снимка: Редакторски екип

Подкрепата при подготовката на националната кампания се осигурява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда с предоставяне на чували и ръкавици, които ще се раздават чрез изнесените структури на МОСВ – Регионалните инспекции по околна среда и водите.

Достъпът до регионалните депа ще е свободен за всички транспортни средства, които се включват в инициативата на 16 септември.

Снимка: Редакторски екип

„Отпадъкът ще бъде депониран или сепариран според вида му, за да не се получава натрупване и кампанията да бъде успешна“, каза Илияна Дойчева, директор дирекция Нефинансови стопански дейности.

Частни компании също подкрепят инициативата чрез безвъзмездната си дейност, съдействайки необходимите материали да бъдат доставени и разпределени в различни общини.

Снимка: Редакторски екип

Тази година в България регистрираните към момента терени за почистване в цялата страна са над 600, а подробности за локациите може да видите на сайта dobriatprimer.btv.bg