На 24 май Цветана Манева ще получи "Аскеер" за цялостен принос в театралното изкуство. Тя е от актрисите с много лица, които създават ленти изкуство повече от половин век - Жулиета, Антигона, Кейт Бланш или Бернарда Алба в театъра и един цял неповторим живот пред камерата.

Отвъд хоризонтите и за доверието на публиката с обичаната актриса, изиграла едни от най-значимите класически и съвременни героини в киното и театъра, ни среща репортерът Цвети Петрунова.

"Има едно състояние, в което в момента се намирам аз... всичко това с мене ли се е случвало? Аз самата считам, че съм отворена природа и съм могла да приема всички професионални предизвикателства, които са се осмелявали да ми поверят", споделя актрисата.

На въпрос "От какво разбира?" Цветана Манева казва: "Имам претенцията, че разбирам от хора най-вече, тъй като това, което най ме е ангажирало по време на моята работа е да разбера човека. И досега това разбиране, тази максима на съществование ме е водила, да разбирам хората".

"Не се връщам в спомените си, което е минало, е минало. Опасенията, че така, връщайки се назад, преминавайки и извличайки спомени от преди много години, ми се струва, не знам... Безпокоя се, че ще ми попречи да направя крачки напред, ще се спъна и ще падна...", откровена е още голямата актриса.

"Ценя думата обич, много", сподели още Манева и си спомня думите на майка си: "Казвай обичам те, без да мислиш какви ще бъдат последствията, когато обичаш, казвай "обичам те"!. Обичта е много важно нещо".