Депутатът Цончо Ганев от „Възражданенаплю друг народен представител след скандал в Народното събрание на 1 юни. Още в началото на пленарното заседание вчера от парламентарната трибуна се чуха нецензурни думи и се стигна до физически сблъсъци между депутати от ПП-ДБ.

Това доведе до предсрочно прекратяване на заседанието, въпреки че депутатите имаха важни за обсъждане и гласуване проектозакони.

В интервю за „Тази сутрин“ на bTV Цончо Ганев обясни своята гледна точка за случилото се.

„Ние сме българи, трябва да си обичаме държавата и когато само преди един ден председателят на ДАНС изнесе информация, че в групата на ПП, когато те управляваха, е имало доказани шпиони, продаване на национална тайна на друга държава, в случая на Северна Македония, това не трябва да се подминава“, каза Ганев.

„Те са доказани шпиони, това е най-малкото, което трябва да се случи на тези лица“, допълни депутатът от „Възраждане".

Той повтори заканата на неговата партия, че няма да оставят Манол Пейков и Явор Божанков да говорят от парламентарната трибуна.

„Предстои да се състави срамна коалиция на подсъдимите, най-вероятно на хора, които ще бъдат съдени за кражби и грабежи и на хора, които ще бъдат съдени за шпионаж“, каза още Ганев.

Той призова всички българи, независимо на коя партия симпатизират, да излязат и да защитят демокрацията.

Гледайте целия разговор във видеото!