„Апартаментгейт” ни разби, нанасе ни тежки репутационни удари, видях крах в очите на хората. Това каза премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предаването „Тази сутрин”. 

Той уточни, че затова е взел в свои ръце предизборната кампания преди вота за Европейски парламент. Обяви, че в момента не се меси в кампаниите за местните избори.

Слуховете в Сливенско са друг вид Костинбродска афера

„Когато дойдат избори, има цели щабове, които мислят каква мръсотия да направят и за съжаление много пъти им се получава. Това е друг вид Костинбродска афера”, коментира премиерът по повод слуховете за отнемане на деца в Сливенско, заради които родители не пускат децата си на училище.

Той призова хората да не се поддават на подобни провокации. „Питам какво държавата ще ги прави тези деца, къде ще ги настани? Как ще влезеш и на нормално семейство ще му вземеш детето”, попита Борисов.

Премиерът каза, че е сезирана прокуратурата в районите, в които има подобни кампании. МВР и ДАНС също разследват случващото се. По думите му слуховете пускат разни „пастори”, които агитират предизборно.

Цветан Цветанов не ми липсва

„След двете интервюта, които даде Цветан Цветанов, вече не ми липсва – изговори много глупости, които не му правят чест, заяви лидерът на ГЕРБ. Не очаквах толкова бързо да излезе и да заговори срещу колегите си и партията, уточни той.

На проекта на Цветанов пожела успех, както и на новия политически проект на Слави Трифонов – „Няма такава държава”.

Слави Трифонов влиза честно в играта

Според Бойко Борисов сега Трифонов влиза честно в играта, защото години наред е критикувал от шоуто си и безплатно е правил реклама на бъдещата си партия.

Премиерът определи Трифонов като „много умен човек”, който вижда откъде идва крахът на политиците.

„Сега идва на политическата сцена и както всеки от нас ще отговаря за хората си. Когато разберем кандидатите му за общински съветници, за областни управители, за кметове, за депутати, ореолът ще изчезне, или силно ще бъде надупчен”, смята лидерът на ГЕРБ.

Мая Манолова идваше в МС по-често, отколкото в кабинета си

С Мая Манолова се чувахме много често, идвала е много често, помагал съм й много. Но когато каза, че държавата я репресирала… как ще те репресира държавата ти идваше в министерския съвет по-често, отколкото в твоя кабинет”, каза Борисов относно бившия омбудсман Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София и получи подкрепата на БСП.

Той отказа да прави прогнози дали Манолова ще спечели битката за София с думите: „Нито съм врачка, нито съм оракул”. Попита обаче как бившият омбудсман ще управлява града, след като социологическите прогнози сочат, че групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет ще е най-голяма.

Подкрепата на социалистите за Манолова той коментира така: „БСП са като кукувица сега, чудят се къде да снесат едно яйце и застават настрани. Ако бие това яйчице, и хоп ние сме кукувицата, ако не бие – а, нямам нищо общо с нея”.

„Може ли да си партия и да нямаш кандидат за София. Абе, загуби достойно, поздрави победителя”, обърна се към социалистите Борисов.

Накарах Пламен Георгиев да премахне незаконната тераса

Пламен Георгиев работи добре, умен човек е, но миналия четвъртък или петък казах на външния министър да го предупреди, че ако не си оттегли жалбата и не изпълни решението незаконната част от терасата му да бъде съборена, ще го отзова, така както съм го пратил, заяви премиерът по повод скандала около незаконната тераса на бившия шеф на КПКОНПИ.

Той уточни, че изпраща Георгиев консул във Валенсия, защото у нас си е създал много врагове и у нас като е конфискувал имущество в полза на държавата.

„Той така го купил апартамента... купил - не купил, влезе на хората в очите, махай жалбата, бутай незаконното и си гледай работата”, допълни министър-председателят.

По думите му английският на Пламен Георгиев е перфектен, но за познанията му по испански не може да дава оценка.

„Да взема да помоля моя приятел Христо Стоичков да го изпита на испански да видим как е”, пошегува се Бойко Борисов.

Вижте цялото интервю във видеото!