Българин получава отговор от милиардера Илон Мъск, след като 154 пъти опитва да привлече вниманието му. Любомир Владимиров създава компютърна игра, която е свързана с колонизирането на Марс, и решава да се свърже с най-богатия човек в своята маркетингова кампания.

„Исках да постигна някакво споразумение, за да използвам логата на фирмите на Мъск и да популяризирам своята игра“, каза Владимиров пред bTV.

Собственикът на частната космическа компания „Спейс Екс“ не веднъж е говорил за туризъм в открития Космос. Но всъщност по-сериозната му цел е именно колонизирането на Червената планета.

“Всеки път, когато Мъск постваше нещо в Туитър, аз пусках коментар отдолу с тази молба. Идеята ми беше да не се отказвам, докато не видя реакция от него – отказ или разрешение”, разказва създателят на игри.

На 154-ия път Любомир получил „много добре обмислен и премерен отговор“, който в същото време стоял и доста „лежерно“.

"Отговори ми, че може да открадна логата и че няма да ме съди", посочи младият мъж.

Той се стреми към по-голям прогрес, тъй като комуникацията му с милиардера е била преди почти две години. „Компютърните игри отнемат страшно много време, а аз работя сам. Продължавам да го правя упорито, а прогресът е сериозен. Първо се прави идеен проект и се реализира самата игра, без да се навлиза в детайли“, посочи специалистът.

Той обаче не вярва, че Мъск ще дойде в България. Според него е много по-вероятно първо да колонизираме Марс. Любомир посочи, че милиардерът е бил на две екскурзии в живота си, след които се отказал от пътуванията.

Вижте във видеото какви са причините за това.