ГЕРБ не водят разговори за управленска коалиция, заяви депутатът от “Демократична БългарияАтанас Славов в предаването “Тази сутрин”. 

“ГЕРБ не са дали отговор искат ли да управляват в това състояние на държавата и в този фрагментиран парламент. Водят зазговори за бюджета, но и за управленска коалиция. Правят срещи с този или онзи, за да покажат, че са излезли от изолация. Ние се срещнахме с тях, но не отговарят на въпроса ще поемат ли отговорност за управлението на страната”, добави той. 

Славов коментира и продължилото почти денонощие заседание на правната комисия, на което бе върнато гласуването с хартиена бюлетина, премахна се Общественият съвет към ЦИК, съставът на избирателната комисия бе увеличен от 15 на 25 души, а изборен район "Чужбина" бе премахнат. 

“Заседанието на правната комисия продължи 18 часа. Това е безпрецедентно. Това беше направено, за да се прокарат всички предложения за елиминирането на машинното гласуване. Представителите на ДБ и ПП останахме до края и спорехме. Те превръщат машините за гласуване в принтери”, каза той. 

Според него БСП все още свикват със статута си на не толкова голяма партия и търсят обяснения в избирателната система. 

БСП ги призоваваме да оттеглят своите предложения, за да покажат къде стоят в това сериозно политическо противопоставяне - дали се залепят за партиите на статуквото или ще останат там, където извоюваха позиция, която иска България да тръгне по нов път на съдебна реформа, модернизация. Засега БСП показва, че са по-скоро вече твърдо залепени за партиите на статуквото”, смята той.