„Депутатите от „Има такъв народ“ не се чувстват удобно да изпълняват нареждания и заповеди. Виждам тяхното притеснение и неудобство, всеки ден комуникираме“, каза председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

Според него Ива Митева се чувствала „доста неудобно от този развой на събитията“. „Тя беше много тика и притеснена. Защо са притеснени тези хора? Ако са свободни изразители на волята на избирателите, какво ги притеснява?“, попита Гюров.

„Има много интересна координация след няколко знакови събития. Вотът на недоверие и махането на Никола Минчев е след спиране на схемите на Капитан Андреево, трафика на стоки, спиране на милиардите, източвани през АПИ към чували, пачки, кюлчета и спиране на действията относно борбата с антикорупцията в лицето на закона на КПКОНПИ“, допълни Гюров.

Той отрече да знае дали премиерът Кирил Петков е писал есемеси на депутати от ИТН. „Кирил Петков изразяваше подкрепа към бюджета, към Никола Минчев и към всички свободни народни представители, които работят България да стане една нова и просперираща държава“, уточни Гюров.

По повод предстоящия вот на недоверие председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ е категоричен, че в Народното събрание има достатъчно депутати, които са поели ангажимент не към своите партийни лидери, а към народа. „Те ще застанат от правилната страна“, каза Гюров.