Кирил Петков и негови хора продължават да тормозят нашите депутати да напуснат групата. Това каза в кулоарите на парламента тази вечер Тошко Йорданов.

На въпроса защо бърза със заседанието в неделя, на което да бъде обсъден вота на недоверие, Йорданов обясни:

„Първо беше предложение на ГЕРБ. После аз нямах нищо против, защото Кирил Петков и негови хора продължават да тормозят нашите депутати да напуснат групата. Днес, докато течеше дебатът за Никола Минчев, Кирил Петков, седейки на столчето, което е да министър-председателя, се счупи да пише есемеси на един от нашите депутати“, добави Тошко Йорданов, като отказа да разкрие името на депутата.

„Не е морално министър-председателят, докато ние обсъждаме оставката на председателя на Народното събрание, което е нормална процедура и засяга парламента, а не изпълнителната власт, да стои вътре и да праща есемеси на нашите депутати да гласуват обратното“, обясни Йорданов.

Кирил Петков и отцепниците, начело с Радостин, тормозят депутати. Ходят като мутри, сядат до някои от нашите депутати, пуфтят им, казват им: Какво правите тука, махайте се. Всеки има глава на раменете и да решава“, заяви още Йорданов.

Хората бяха подведени, че има коалиция между нас, ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. По наше предложение те гласуваха с нас, допълни той.

„Гласувате заедно – ще ми образувате заедно това изречение, когато някой предложи кабинет с министри от четирите партии, ние гласуваме заедно и крепим този кабинет. Тогава да, можете да кажете спокойно, че има коалиция“, каза още Йорданов.

"Това, което се случва отвън, ще разочарова едни, но ще мобилизира други, защото не беше много умно това, което се случи, но няма лошо, има такива ситуации. Емоциите, когато човек го гледа, са различни. Едни могат да кажат – Браво, трябваше да го набият, други ще кажат – Това е доста просташко", каза още Йорданов в коментар на ситуацията, при която протестиращи в подкрепа на Никола Минчев го замерваха с бутилки по-рано тази вечер.