45 ученици ще прекрачат прага на основното училище „Васил Левски“ в село Борима, област Ловеч.

Децата са от четири села в района, а според ръководството на училището организацията им за първия учебен ден в условията на пандемия, е желязна.

„При нас няма проблеми, тъй като децата ни са 45 и имаме възможност и достатъчно място да ги разпределим според изискванията с дистанция метър и половина едно от друго. (…) Извозваме учениците с училищен автобус. Учениците, които пътуват са 18, и няма никакъв проблем също да спазим дистанцията в автобуса“, коментира в ефира на „Тази сутрин“ директорката Иванка Миткова.

Децата са инструктирани да носят маска в автобуса.

Учениците в първи клас в училището в Борима са 7. Пред учителите стои въпроса как ще проследят дали най-малките спазват противоепидемичните правила.

„Убедена съм, че децата са подготвени още от март. Тези малки дечица ще бъдат много спокойни, защото с тях ще се разговаря по детски начин, за да възприемат ситуацията. Трудно е между тях да се спазва дистанция, но когато се разговаря ежедневно с тях и им се показват картинки, тогава те съвсем нормално възприемат тези неща. Защото здравето е най-важно“, обясни началната учителка Зорница Стоянова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!