На 2 април 17-часов изборен маратон очаква зрителите на bTV. Още от рано сутрин екипът на медията ще ни прави съпричастни с всичко случващо се в изборния ден. Част от водещите, които ще отразяват предсрочния парламентарен вот, са репортерът Ванина Недкова, водещият Иван Георгиев и водещата Мария Цънцарова.

Снимка: bTV

През целия ден bTV ще представя визуално всички важни и любопитни данни, свързани с изборите, в специалното изборно студио. 

„Това, което може би интересува най-силно зрителите, е как ще бъдат разположени партиите в следващия парламент и доколко можем да очакваме стабилно управление. Ще показваме на хората през целия ден най-различни любопитни данни – какво очакваме от тези избори, какво ще се гласува, как се преразпределят мандатите, колко струват изборите и т.н.“, каза водещият на bTV Иван Георгиев.

„За всички вече изглежда критично важно да стигнем до развръзка. На всички фронтове на тези избори се наблюдава и повишено напрежение, и известна умора, но е много важно да отидем и да гласуваме. Най-важната задача е гласуването, а нашата най-приятна – да отразяваме всичко, което се случва“, каза водещият на bTV Мария Цънцарова.

Репортерът Ванина Недкова влиза за първи път в ролята си на водещ. Тя и водещият на „Тази сутрин“ Златимир Йочев ще предават на живо от „Триъгълника на властта“ в деня на вота.

„Изправени сме пред решения, които изискват време и сили. Големият въпрос е първо да гласуваме и след това да оставим нещата в ръцете на партиите, които дано този път да намерят път към себе си“, каза репортерът на bTV Ванина Недкова.

Големият разговор за честността на вота ще бъде на дневен ред. А зрителите на bTV ще имат възможност да наблюдават работата на членовете на избирателни секции в страната и броенето на бюлетините.