14 лекари от болницата в Гоце Делчев са готови да подадат оставки. Те са дали месец предизвестие, че напускат лечебното заведение.

Причината е, че медиците не са съгласни с управлението на болницата. По думите им директорът д-р Владислав Улевинов взима неразумни решения.

„Не съм съгласен с разпределянето на Фонд работна заплата. Не може хора, които работим по 15-20 денонощия да взимаме по 1000 лв., а други с 3 дни в седмицата – по 3000 лв. Хора, които нямат ангажименти с нашата болница, които стоят на бюрото в кабинета“, коментира д-р Иван Канелов.

Той каза още, че някои здравни работници получават възнаграждения по перо „Личен принос“. Според него има строги правила, които трябва да се следват.

В болницата работят общо около 60 лекари. Медиците обясниха, че въпреки оставките – лечебното заведение продължава да функционира, но персоналът е крайно недостатъчен. Кметът на града Владимир Москов обясни, че общината ще се опита да реши проблема заради създалата се с коронавируса ситуация в страната.

„Преди два дни на заседанието на Общинския съвет беше възложено в рамките на една седмица да се проведат разговори с всички работещи в болницата и да се докладва. Идеята е да суче мнението на всички, за да има обективно решение“, допълни Москов.