Над 100 човека от болницата във Видин се заканват да напуснат работа в резултат на методиката на министър Кирил Ананиев.

Медиците от Северозапада протестират срещу предложението да се затварят отделения, като според тях това е посегателство върху здравните права на пациентите в бедните региони.

В края на миналата седмица те подадоха колективна оставка – вид предупреждение, чийто краен срок е до септември. Освен тях, медиците във Враца също протестират.

„Методиката на министър Ананиев може би ще проработи, но за големите софийски клиники и болници. Няма почва и не би била ефективна в нашите условия (…) Подкрепяме колегите от Враца, които са в същото положение като нас. Ние сме на един и същи хал, с единствената разлика, че ние сме с получили заплата за предходен месец, а врачаните не са получили даже и това”, коментира д-р Владислава Славова.

Заради критичната ситуация в здравеопазването в Северозапада, много от лекарите са принудени да работят на две места, а някои дори да се занимават с коренно странични дейности, като например работа на морето.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!