Какъв е животът на влогърите и инфлуенсърите по време на извънредното положение? Как могат да се изкарат пари от карантината – отговорите от Звезделина и Калоян от MintStories. 

Социалните мрежи са не само хоби, но и професия за Звезделина и Калоян. През 2014г. те стават сред първите инфлуенсъри в България, когато този дума дори още не е толкова популярна по нашите ширини.  Те са и специалисти по маркетинг и реклама, а Калоян е и фотограф.

"Снимали сме по 700 дрехи за 1 ден, 700 - което е огромна бройка, но ние 6 години правим това. Ние сме правили много големи проекти, свързани със списания, правили сме каталози, някак си сме свикнали на този обем от работа", споделя Звезделина. 

"Ставали сме в 3-4 часа сутринта, качвали сме се на планини, гони ли сме изгрева, за да направим това нещо, наистина трябва да ни харесва", допълва Калоян. 

 

 

Още 17-годишен Калоян печели първо място за фотография в конкурс на National Geographic.

„Аз имам един кадър с една оризищна мишка, която е в червената книга на България. Това беше водещ кадър на всички изложби в Дубай, Китай, Англия, обиколи като водещ кадър, от който влизаш в самата галерия. По-късно спечелих и второ място в една още по-трудна категория“, спомня си Калоян. 

От тогава насам двамата обикалят страната и света не само като бизнес партньори, но и като семейство. Живота им в социалните мрежи може да изглежда лъскав и лесен, но превръщането на свободното им време в 8 часов работен ден, може да бъде и голямо предизвикателство. 

"Ако хората си мислят, че инфлуенсърите са хора, които друго не могат да работят, затова сядат и започват да се снимат - напротив ти сядаш и започваш да правиш сайт сам; след това започваш да разбираш от фотография, видео обработка, комуникация с хора, дори умения да продава[" - пояснява Звезделина

"Ковид-19 пандемията, събуди в нас и идеята да направим от вкъщи съдържание, изцяло чрез мобилна фотография – как да се снимат хората вкъщи, креативни идеи. Социалните мрежи се превърнаха в място, в което ти наистина можеш да забравиш за случващото се в момента и да излезеш от ситуацията с нови знания и нови умения." - добавя още Звезделина 

Снимка: btvnovinite.bg

Дори пандемията с Коронавируса не може да срине бизнеса  на инфлуенсърите в Инстаграм и YouTube

"Един интерес тренд е, че всеки се насочва към своята собствена страна. Аз съм в България и съм травъл влогър и искам да показвам неща, свързани с нашата страна и това става като тенденция. Поощрява се да пътуваш и показваш своята страна и това го очаквам сега по повод дали ще има летен туризъм" - добавя Звезделина

Друга тенденция, която инфлуесър специалистите наблюдават е, че се стимулира рекламата на родното производство в социалните мрежи и това ще е ниша за много техни колеги.