Голяма част от хората в новите политически проекти просто не стават – нямат качества. Това каза в интервю за предаването „Тази събота“ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева. Тя беше депутата в няколко парламента, като политическата ѝ кариера тръгна от БСП.

„Няма филтър, в старите партии имаше някакво сито – не можеше случаен човек да стигне до парламент. Тези всичките са проекти за еднократна употреба. Това е модела на захарния памук“, уточни Дончева.

По думите ѝ борбата за съдебна реформа е обречена, защото в нея „няколко поредни парламента се блъскат хора, които не знаят къде са застава в съдебна зала и коя зала за какво служи“.

Според лидера на „Движение 21“ няма надежда 48-ото Народно събрание да излъчи редовен кабинет, който да свърши каквото и да било работа.

По информация на Дончева идеята е била в правителството да влязат ГЕРБ, ДПС и БСП, а партиите на Стефан Янев („Български възход“) и на Слави Трифонов („Има такъв народ“) да допълнят мнозинството. Сметките обаче не са излезли.

Лидерът на „Движение 21“ не вижда смисъл и в гласуваната от парламента военна помощ за Украйна. Никой не може да обясни смислено какво ще вземем и какво ще дадем с тази помощ“, уточни тя.

Гледайте цялото интервю във видеото!