В Деня на детето – 1 юни стендъп комедианти ще се включат в благотворителната кампания „Скритите таланти на България”, организирана от „Операция плюшено мече”.

Вече десет години сдружението „Операция плюшено мече" връща детските усмивки по Коледа. От две години организаторите поддържат и нова кампания, в която подкрепят талантите на деца в неравностойно положение.

„Като продължение на Коледната ни кампания ние сътворихме „Скритите таланти на България”, което е целогодишната менторска програма към „Операция плюшено мече”.

Чрез „Скритите таланти на България” ние достигаме до деца в неравностойно положение, лишени от родителски грижи, като им предоставяме достъп до частни уроци, семинари, работа с постоянен ментор, който следи тяхното развитие. Както и ги подготвяме за кандидатстване за висше учебно заведение и така успяваме да им помогнем да развият своя талант и да сбъднат мечтите си. За момента работим с двама художници, с тризнаци от Видин, които се занимават с кану-каяк, те са и бронзови медалисти. Занимаваме се също така с поетеса, момче, което иска да стане готвач професионален, както и народен танцьор”, казва художникът Станислава Иванова от сдружението.

„Близо половината от уроците, които те имаха планирани, успяхме да ги покрием благодарение на това шоу. Миналата година успяхме да съберем от шоуто близо 7 хил. лв., което за една вечер е доста добър атестат за нещата, които се случват. Надявам се тази година дори да успеем да съберем повече”, коментира стендъп комикът Георги Кючюков.

Вижте повече във видеото!