16-годишният Андрей от Украйна сам стига до България, бягайки от войната. Качва в автобус за България и така попада в Ямбол. След репортажа на bTV за неговата история социалните служби се самосезираха и, въпреки желанието на семейството от Варна да го приюти, момчето беше изпратено в социален дом.

„Единодушно взехме решение да помогнем на момчето, като го приютим вкъщи и му дадем шанс за по добър живот, докато приключи войната в Украйна, съответно водени от родителски инстинкт, че той е сам, родителите му са там. С цел да се чувстват спокойни и родителите му, и самото дете”, каза пред bTV Лили Чочева.

Семейството е категорично, че ще се грижи за Андрей като за свой син.

„Не мисля, че една майка при създадените обстоятелства би подходила по друг начин, тя би направила всичко да помогне на едно дете, което има нужда, както ние се радваме, когато нашите деца са в чужбина и имат подкрепа от местните хора, които са ги приютили в техните домове", добави Личи Чочева.

Планът им е да отидат до Ямбол и да се запознаят с Андрей на живо.

„Вчера говорихме по телефона, но е различно, когато и той ни види нас, ние го харесахме, много се надяваме и той да ни хареса, и съответно да приеме нашата покана да дойде при нас”, каза още Лили Чочева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!