Иван и Евгения Лечеви сключват брак преди 11 години в Копривщица. Защо семейство Лечеви избира града за сватбата си? Вижте какво споделиха двамата в предаването "Тази събота и неделя", като се включиха на живо от Копривщица - тяхното любимо място в България. 

"Копривщица ни е любимо място. Много пъти съм идвала като дете и с години ми ставаше все по-любимо място", каза Жени Лечева.

"Като дойда в Копривщица, винаги има нещо ново, което откривам; нещо, което научавам за града. Атмосферата тук наистина е много различна, допълва тя. 

Защо за Иван Лечев Копривщица е България?

"Нещо има в този град, което пази стария български дух. Възрожденският дух, който аз смятам, че точно сега много ни липсва - когато целият този народ е бил обединен около страхотни прогресивни идеи и една сладка вяра в бъдещето. Просто този град носи този дух", каза Иван.

"За мен това е някакъв умален вариант на тази гордост, че сме българи - когато дойда в Копривщица, го усещам това", каза Жени. 

"Пожелавам на всеки да може да се чувства така, да намери човека до себе си и да бъде щастлив и обичан", каза Жени за брака с Иван Лечев.

"В такива случаи каквото и да кажа, не е достатъчно. Това е най-слънчевото същество, което познавам", сподели той.

"Ще ми се пандемията да може да се овладее и да живем нормално, защото бяхме поставени в ненормална ситуация - за децата да не говорим", заяви Иван.

"Искам да пожелая на всички да не забравяме, че се случват положителни и хубави неща. Искам да пожелая на тези, които преживяват трудни моменти, да намерят път и светлина. А на тези, които се чувстват добре, да бъдат благодарни за това, каза Жени.

Вижте какво още споделиха Иван и Евгения Лечеви във видеото горе.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!