Иван Лечев е едно от емблематичните имена в българската музика. От 40 години е член на групата ФСБ, която е сред най-популярните родни рок групи и получават десетки награди. Сред тях и за цялостен принос в развитието на българската култура.  Легендарният китарист е част и от супергрупата Фондацията, както и от Обичайните заподозрени.  От два сезона Лечев е абсолютният треньор победител в най-рейтинговото музикално риалити у нас „Гласът на България".  Тази вечер предстои най-безмилостната битка в музикалното шоу. Изцяло новият етап „Нокаути" ще постави на изпитание участниците и техните треньори, за да се отличат най-добрите таланти.

„На никого не пожелавам да е на мое място в „Гласът на България”, защото не е тайна, че ние ги обикваме тези  хлапета. Един талантлив човек не може да не го обичаш. Важното е, че за да се стигнат дотук, талантът им е безспорен”, сподели Иван Лечев в „120 минути” по повод предстоящия етап на шоуто.

Музикантът не крие, че е изключително емоционален. Самият той е отраснал в музикално семейство и учи цигулка в класа на баща си - цигуларя Боян Лечев.

„Ако не бях син на баща си, той щеше да бъде по-строг към мен, защото съм го виждал да съветва свои студенти с не особено мек тон, докато с мене никога не си е позволявал”, разказа Иван Лечев.

„Тази песен не е за любов”  на Стефан Вълдобрев  е композиция, която може да ти постави бучка на гърлото”, разкри Иван Лечев, който свири с „Обичайните неподозрени”