Броени часове преди началото на изборния ден в Германия все още има много неизвестни.

Адресите на избирателните секции остават същите, като от вота „2 в 1“. Разликата е, че в секциите, в които миналата седмица имаше две машини, в някои от тях утре може да има само по една, в зависимост от броя на гласувалите там.

Справката от Мюнхен и Берлин показва, че няма голяма разлика между избирателите гласували само за президент и тези гласували само за народни представители.

По-малко от 24 часа преди вота доброволците все още не са получили методически указания, нямат представя дали трябва да работят със старите, дали трябва да дойдат нови машини.

Още миналата седмица членове на секционни комисии са казали, че няма да могат да участват на евентуалния тогава балотаж, защото не могат да си вземат отпуска понеделник. Изпратени са резерви, като предложение към ЦИК и все още такъв няма.

Междувременно две германски провинции - Саксония и Бавария влизат в частичен локдаун от следващата седмица.

Към момента обаче няма данни за ограничителни мерки в Германия, които биха се отразили на гласуването по време на утрешния балотаж за президент и вицепрезидент.

Това уточниха от Външно министерство на запитване на bTV дали влизащите в сила нови правила ще доведат до допълнителни ограничения в деня на вота.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!