Предлагам да се създаде кабинет на професионалисти, не на експерти, защото те са тясно профилирани, от петте партии в парламента (без ГЕРБ). Това посочи бизнесменът и доктор по икономика проф. Димитър Тадаръков в предаването "Тази събота и неделя". 

"Новият принцип, който препоръчвам е да избират премиери на ротационен принцип. Първите четири от петте големи партии, да излъчват премиер. Всичките могат да предложат вицепремиер, а всяка партия да предложи по двама или трима министри", обясни проф. Тадаръков.

За да не нарушат ангажиментите си, които имат към суверена, това може да стане без подписването на договорености и влизане в коалиция, а на база политически диалог за България и бизнеса. С тези 165 гласа всяка партия може да прави промени, които тя е обещала пред суверена, добави той.

Според проф. Тадаръков парламентът трябва да приеме и то веднага Плана за възстановяване и развитие, защото в него са включени всички изисквания на работодатели и  синдикалисти.

"Чуваме се редовно с Ахмед Доган, в прекрасно здраве е – твори и работи, от 8 години не се занимава с политика. Твори в сферата на въглеродните технологии", каза още проф. Димитър Тадаръков, който е приятел на почетния председател на ДПС. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!