Есента е сезонът, в който започва приготвянето на зимнина – от балкони и междублокови пространства вече мирише на печени чушки. От мазетата се вадят буркани, които ще бъдат напълнени с лютеница и туршия. В късната есен започва и приготвянето на киселото зеле.

Какви са цените на зелето при производителите, проверяваме в хасковското село Книжовник. Тодор Тодоров е един от земеделците, които ще изкара продукцията си на пазара след месец.

„Тази продукция най-вероятно ще е за 1,20 до 1,40 лв. за килограм. Ако падне под 1 лв., това вече не ни ни устройва, тогава ще сме на загуба“, казва земеделският производител.

Той отглежда и праз лук, очаква цената му да е около 60 стотинки за глава, под тази сума производителите няма да имат печалба.

Тодор Тодоров не е регистриран земеделски производител и не получава субсидия. Ако получаваш, цената можеше и да е по-ниска.

По думите му вносът от чужбина подбива много цените на българските производители. 

Гледайте повече във видеото!

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement