Есента е сезонът, в който започва приготвянето на зимнина – от балкони и междублокови пространства вече мирише на печени чушки. От мазетата се вадят буркани, които ще бъдат напълнени с лютеница и туршия. В късната есен започва и приготвянето на киселото зеле.

Какви са цените на зелето при производителите, проверяваме в хасковското село Книжовник. Тодор Тодоров е един от земеделците, които ще изкара продукцията си на пазара след месец.

„Тази продукция най-вероятно ще е за 1,20 до 1,40 лв. за килограм. Ако падне под 1 лв., това вече не ни ни устройва, тогава ще сме на загуба“, казва земеделският производител.

Той отглежда и праз лук, очаква цената му да е около 60 стотинки за глава, под тази сума производителите няма да имат печалба.

Тодор Тодоров не е регистриран земеделски производител и не получава субсидия. Ако получаваш, цената можеше и да е по-ниска.

По думите му вносът от чужбина подбива много цените на българските производители. 

Гледайте повече във видеото!