Сезонът на зимнината започна. В Северозападна България производството ѝ тече с пълна сила. 

Елма Йотова от село Лик приготвя зимнина за свои фенове дори от София. Работи и денем и нощем и ни разказва как прави своята лютеница.

„Тя ми е ситносмляна. Всички продукти – малки чушки, доматки, моркови, слагам в една тенджера и го сварявам. Имам си помощник, моят дядо го прекарва през фината машина и го слагам в тавата. Започвам да сварявам, препържвам олио, слагам подправки“, разказва Елма. 

Изберете магазин

Разгледай онлайн нашите промоционални брошури

Цените са валидни за периода на акцията или до изчерпване на наличностите. Всички цени са в лева с включен ДДС.
Advertisement

Снимка: bTV

Тя прави и едросмляна лютеница. Споделя ни рецептата и за нея. 

„5 кг чушки, опечени и обелени хубаво, без семки, смилам ги на едрата машина, слагам ги да се пържат с препържено олио и слагам едно доматено пюре, сол и мед на вкус“, казва Елма Йотова. 

Снимка: bTV

Освен лютеница, жената прави и вкусни разядки.

Вижте какви са те във видеото.