Сезонът на зимнината започна. В Северозападна България производството ѝ тече с пълна сила.
Елма Йотова от село Лик приготвя зимнина за свои фенове дори от София. Работи и денем и нощем и ни разказва как прави своята лютеница.
„Тя ми е ситносмляна. Всички продукти – малки чушки, доматки, моркови, слагам в една тенджера и го сварявам. Имам си помощник, моят дядо го прекарва през фината машина и го слагам в тавата. Започвам да сварявам, препържвам олио, слагам подправки“, разказва Елма.
Тя прави и едросмляна лютеница. Споделя ни рецептата и за нея.
„5 кг чушки, опечени и обелени хубаво, без семки, смилам ги на едрата машина, слагам ги да се пържат с препържено олио и слагам едно доматено пюре, сол и мед на вкус“, казва Елма Йотова.
Освен лютеница, жената прави и вкусни разядки.
Вижте какви са те във видеото.