Една история за вяра, надежда и чудеса точно в 16:00 ч. в документалната поредица „bTV разказва“. За необикновения живот на родопския свещеник отец Атанас Аролски разказват Радиана Божикова, Александр Осиченко и Антон Хекимян.

Кой е той и защо хората от родопските села, в които е служил го смятат за светец и събират средства за негов паметник? Гледайте от 16:00 ч. във филма „Портрет на светец“.

Един филм влезе в сърцето ми и остана там. Филм за живота на обикновен свещеник от Родопите, избрал да служи на душите на хората. Впечатлих се от смелите крачки на уморените му крака по дълги и прашни пътища. От едрите ръце с изпъкнали вени, държащи ключ, не просто към храм, а към вярата.

„Всеки човек си има своя роля на този свят. Господ ми е дал ролята свещеник. Ти отговаряш за душите на всички хора като ги слушаш, то малка ли е работа“, казва отец Аролски преди години.

Хората от родопските села, в които той служи половин век, го смятат за светец. Но след смъртта му, той не е официално провъзгласен за такъв. Запитах се какви хора наричаме днес светци и има ли ги все още сред нас? И тръгнах към тези села, за да говоря с хората, да чуя думите им за него.

Гледайте от 16:00 ч. филма „Портрет на светец“.